Hem > Nyheter > Innehåll
Grunt borrigg & Core borrigg
Mar 11, 2016

Borrning engineering är ett projekt för att utforska den underjordiska malmgeologi, mineral malmkroppen samt att leta upp brytning av metoderna för borrning borrhål i underground och få kärnan eller slagg. Borrning djup varierar från tiotals meter till tusentals meter. I geologisk prospektering är de flesta av borrning djup inom 100 till 1000 meter.

Det finns två kategorier av borriggar som vanligen tillämpas i geologisk prospektering: grunt borrning rigg och core borrigg (mekaniska rotary borrigg).

Grunt borrigg är vanligen vertikal grunt borr, inklusive roterande borrning och roterande kärnborrning. Borrning är mindre än 100 meter. Den har funktioner för enkel struktur, låg kostnad och hög effektivitet. Den grunda borriggen kan användas inom 100 meters djup eller när en stor mängd vatten forsande och grunt väl borrning inte kan tillämpas. Grunt borrigg kan också användas för att kontrollera och inspektera platsen för mineral och de geofysiska-geokemiska avvikelser.

Kärnborrning rigg är en mekanisk roterande borr, utrustad med en komplett uppsättning av maskiner och utrustning, såsom borr tornet, borrning rigg, pump, dieselmotor eller elmotor. Borrning djup omfattar 300 meter till 1000 meter. Core borriggar i vårt land omfattar vanligen geologiska core borrigg, konstruktion borrning rigg och brunnsborrning rigg.

geologiska core borrigg

konstruktion borrigg

vatten väl borrigg

Produkter